Butik/detailhandel

Du har en mening om, hvad kundeservice er... og helt bestemt en mening om, hvad kundeservice IKKE er. Men har du også en mening og en viden om, hvad der egentlig skal til for at åbne en forretning - og få kunder ind i den? Der er mange flere aspekter af butiksdrift end det at stå bag disken og servicere sine kunder.

Vi hjælper dig med at få et overblik over det hele, så du har tid og energi til at give dine kunder en ekstragod oplevelse. Der er andre, der er startet på den måde, og heldigvis vil de gerne dele ud af deres erfaringer:

Charlotte Blak, MUMS

- Jeg meldte mig heldigvis på Iværksætteruddannelsen, og det fik jeg rigtig meget ud af. Jeg har undgået de værste faldgruber og er kommet godt fra land.
Læs mere

Jeg har undgået de værste faldgruber

Iværksætteruddannelsen er guld værd. Det mener Charlotte Blak, indehaver af delikatessebutikken MUMS i Gug.

- Jeg har undgået de værste faldgruber og er kommet godt fra land, siger Charlotte Blak, der gik på Trin 1+2 om dagen i 2008.

Hun er uddannet speditør, men efter en årrække i faget trængte hun til nye udfordringer, og ville realisere en gammel drøm om egen butik.

- Jeg meldte mig heldigvis på Iværksætteruddannelsen, og det fik jeg rigtig meget ud af. Dels fik jeg en masse viden frisket op, dels lærte jeg eksempelvis en del om forretningsnavne og skrifttyper, så jeg sender de rette signaler til kunderne. Gør det du er god til, og find hjælp til det, der ikke er din spidskompetence – i mit tilfælde bogføring og regnskaber, og så regler om fødevarer, siger Charlotte Blak, der sælger lækker chokolade, kaffe og te m.m., som enten kan bruges som værtindegaver eller lidt lækkert til kunden selv.

- Jeg var også i den heldige situation, at jeg selv havde en pose penge at gå i gang for. Jeg undgik derfor at blive udsat for, at en bankmand satte en stopper for min drøm, fordi han ikke ville låne mig penge. Desuden er det min fordel, at jeg er god til at omstille mig, og det har hjulpet mig igennem tiden med finanskrisen, siger Charlotte Blak.

Ung pige fra Aarhus

- Alle, der overvejer at blive selvstændige, bør unde sig selv at gå på Iværksætteruddannelsen. Vi fik præcis al den information, vi har brug for i et liv som selvstændige.
Læs mere

Træf en god beslutning

- Alle, der overvejer at blive selvstændige, bør unde sig selv at gå på Iværksætteruddannelsen. Jeg har kun ros til Infolink Kurser. Uddannelsen var meget professionelt og godt tilrettelagt. Jeg fik overblik over min drøm om at åbne butik og fandt ud af, at det i hvert fald ikke skal være lige nu, fortæller deltageren, der af hensyn til sit job ønsker at være anonym. Hendes navn er selvfølgelig Infolink Kurser bekendt.

Hun bor i Århus og tog gladeligt turen til Aalborg for at være med på Trin 1.

- Uddannelsen var fantastisk, samtidig med at jeg kunne kombinere det med besøg hos min søster. Vi fik præcis al den information, vi har brug for i et liv som selvstændige, Bolette Bjerre er en dygtig kursusleder med styr på indholdet, professionelle oplægsholdere og dejlige medkursister. Når tiden bliver moden, skal jeg helt bestemt på Trin 2, siger hun.

Thea Melgaard, Theamelgaard.dk - Organiske Smykker

- Jeg har kun positivt at sige om Iværksætteruddannelsen, som har givet mig rigtig meget. Eksempelvis et brugbart og holdbart forretningskoncept.
Læs mere

Det nødvendige skub

- Iværksætteruddannelsen gav mig det sidste, men nødvendige skub til at etablere min egen virksomhed. Jeg begyndte ganske vist på Trin 1+2 i Aalborg med et helt andet koncept, men det fik jeg omtænkt. Det er et godt sted at vende sine ideer, siger Thea Melgaard, indehaver af House of Cita-Dharma, som sælger brugskunst fra Bali til forretninger.

Thea Melgaard har været så meget på Bali, at hun nærmest er halvt balineser. Hun har et godt netværk derude, og har været helt ude i værkstedet, hvor kvinderne blandt andet fremstiller smukke, firkantede opbevaringskurve, som passer godt ind i vestlige hjem. På Bali bruges kurvene til offergaver til guderne.

- Infolink Kursers direktør, Jette Rasmussen, giver en fantastisk sparring. Hun er begejstret, entusiastisk og kommer med mange brugbare løsninger, og Anna Juhl Ladegaard er en fantastisk kursusleder. Jeg anbefaler alle, der overvejer at blive selvstændige, at tage på Iværksætteruddannelsen, siger Thea Melgaard, der har svært ved at forstå, hvorfor det skal være så svært at blive selvstændig her i landet.

- Vi burde bakke meget mere op, fordi folk jo skaber deres egne job. Den manglende opbakning får kursisterne til gengæld og heldigvis på Iværksætteruddannelsen, og jeg glæder mig allerede til Trin 3, siger Thea Melgaard.

"Jeg kunne ikke have gjort det uden Iværksætter-uddannelsen"

Læs hvad deltagerne siger her >>

Holdoversigt

Find kommende hold

- tæt på dig

Få masser af gratis råd og inspiration

Kom med >>

Få TIPS og GODE RÅD til dit iværksætterliv - direkte i indbakken!

25 gode råd