Konsulenter

...det er dem, som sælger deres tid og deres viden - til dem, der enten ikke selv har tiden eller simpelthen vil have eksperterne på banen.

Vi har samlet udtalelser fra nogle stykker, så du kan se, hvad de har fået ud af at gå på et eller flere af trinene på Iværksætteruddannelsen.

Bente Tranum, Pædagogisk Psykologisk Konsulent

- Stemningen på holdet var fantastisk. Vi var kreative og engagerede, alle ville hinanden det godt og bidrog med gode ideer og spørgsmål.
Læs mere

Fokus holdes i stram snor

Trin 3 på iværksætteruddannelsen holder kursisternes fokus i stram snor.

- Det hjalp mig virkelig til at holde fokus på den forretningsmæssige del af min pædagogiske psykologiske konsulentvirksomhed, selv om det, jeg brænder for, er faglig terapi, supervision og kurser, siger Bente Tranum, indehaver af Pædagogisk Psykologisk Konsulent Bente Tranum i Aabybro.

Et halvt år før hun etablerede sit firma, begyndte hun på iværksætteruddannelsen og tog alle tre trin i rap og afsluttede med eksamen i løbet af et år samtidig med, at hun byggede sin virksomhed op.

- Stemningen på holdet var fantastisk. Vi var kreative og engagerede, alle ville hinanden det godt og bidrog med gode ideer og spørgsmål. Her opdagede hun, at hun pludselig begyndte at bruge udtryk som prissætning, markedsføring og moms som noget naturligt – fordi det er nødvendige begreber i det at drive virksomhed.

Dertil kom et stort indblik i mange forskelligartede virksomheder, og de mange, konkrete erfaringer, der er at dele.

- Det var især fedt at få sparring på min forretningsplan af kompetente folk – både før eksamen af Jette Rasmussen og under eksamen af Hans Peter Wolsing og Gitte Madsen. Jeg savner faktisk vores samvær på kurset, men mødes stadigvæk med en enkelt fra holdet og har forbindelse med flere via de sociale medier, siger Bente Tranum, der varmt kan anbefale at gøre iværksætteruddannelsen færdig.

Helle Rosborg

- Vi kommer hele vejen rundt om det, som en iværksætter har brug for. De mange eksperter sørger for variation og virkelig professionel viden.
Læs mere

Jeg tænker på mig selv som et firma

Helle Rosborg, Nibe, tog på iværksætteruddannelsens Trin 1+2 for at finde ud af, om hendes ide var bæredygtig.

- Det var den ikke, så jeg skulle ikke være iværksætter. Jeg blev alligevel inspireret og begyndte at tænke anderledes. Jeg tænkte på mig selv som firma. Efter en periode med ledighed og praktik, sagde det pludselig: ”Pling, selvfølelig skal jeg være selvstændig”, så jeg er gået i gang igen, siger Helle Rosborg, der eksempelvis også har lært at se sig selv på en anden måde.

- Jeg skal være mere synlig. Genkendelighed er vigtig, så jeg har både fået visitkort og hjemmeside. Min nye ide, som skal finpudses, føles på en helt anden måde. Jeg har en rigtig god mavefornemmelse. Mange kan godt bruge et par ekstra hænder. Jeg kan derfor være den hjælp, de lige har brug for til ting, som skal klares, men som der aldrig rigtig er tid til og som tager tiden fra kerneydelserne, siger Helle Rosborg, der har en cand. mag i musik og film- og tv-kundskab samt en masse erhvervserfaring i sin rygsæk.

- Det, der især er godt ved kurset, er, at vi kommer hele vejen rundt om det, som en iværksætter har brug for. De mange eksperter sørger for variation og virkelig professionel viden, og det er helt i orden at finde ud at, at man ikke skal være selvstændig. Dermed spares kursisten både for et nederlag og økonomisk ruin, siger Helle Rosborg.

Janne Schmidt Nielsen, Den Skaeve Vinkel

- Jeg opdagede betydningen af netværk og et parallelsamfund blandt selvstændige, der alle er indstillet på at hjælpe hinanden, og det var helt fantastisk at møde iværksætterånden.
Læs mere

Uddannelse giver boost og selvtillid

Iværksætteruddannelsen giver både et boost og masser af selvtillid, som er virkelig nyttig, når et liv som selvstændig påbegyndes. Det mener kreativ indehaver og social mediespecialist – også kendt som facebook-fessor – Janne Schmidt Nielsen, denskaevevinkel.dk.

- Jeg har kun rosende ord om uddannelsen, som gav mig rigtig meget, siger Janne Schmidt Nielsen, der har gennemført både Trin 1 og Trin 2 i henholdsvis 2010 og 2011 og også agter at tage Trin 3.

Janne Schmidt Nielsen fik afklaret, at hun skulle være selvstændig, og hvad det vil sige at være selvstændig. Hun fik kort sagt en drejebog eller tjekliste til at komme i gang.

- Derudover opdagede jeg betydningen af netværk og et parallelsamfund blandt selvstændige, der alle er indstillet på at hjælpe hinanden, og det var helt fantastisk at møde iværksætterånden, siger Janne Schmidt Nielsen, der også sætter pris på faglige ting som økonomi og jura og ikke mindst den ærlige sparring omkring hendes ideer og potentiale.

- Jeg kunne slet ikke forestille mig en begyndelse på livet som selvstændig uden Infolink Kurser, hvis medarbejdere alle er både engagerede og dedikerede. De har været altafgørende for min succes, siger Janne Schmidt Nielsen, der eksempelvis rådgiver om, hvordan facebookfans kan omsættes til kunder.

Mette Nielsen, MN Administration

- Alle indehavere af små virksomheder har godt af et venligt puf i ryggen og frisk luft til hjernen.
Læs mere

Alle kan bruge et puf

- Alle indehavere af små virksomheder har godt af et venligt puf i ryggen og frisk luft til hjernen, mener indehaveren af MN Administration i Gandrup, Mette Nielsen.

Hun havde været i gang som freelance bogholder i 10 år, da hun trængte til, at der skulle ske noget nyt. Mens hun undersøgte kursusmarkedet, faldt hun over iværksætteruddannelsen og ringede til Infolink Kursers direktør, Jette Rasmussen.

- Jeg ville gerne have været på Trin 3, men vi blev enige om, at jeg nok også ville kunne få noget ud af Trin 2. Det skal jeg love for, at jeg har fået – masser af faglig sparring. Dertil kommer et stort netværk, hvor alle har noget at byde på. Vi var et kanongodt hold, og de fleste af os ville gerne fortsætte, så vi bad om, at der blev oprettet et Trin 3 i Aabybro, som vi skyndte at melde os på, siger Mette Nielsen.

Hun synes især godt om, at hun hele tiden bliver holdt fast med sit mål for virksomheden og at hun får gjort noget ved de ting, der er nødvendige for at komme videre.

- Prismæssigt er iværksætteruddannelsen også favorabel. Vi får virkelig noget for pengene, pointerer Mette Nielsen.

Ole Risgaard Hansen, Filredning.dk

- Iværksætteruddannelsen er vildt professionel og dybt inspirerende. Gæstelærerne er alle velkvalificerede og ved virkelig, hvad de taler om.
Læs mere

Professionelt og inspirerende

Ole Risgaard Hansen er dybt imponeret over, hvor professionelt, engagerende og især inspirerende iværksætteruddannelsen er. Han har gennemført Trin 1+2 i Aalborg og allerede efter tre uger etablerede han datagendannelsesfirmaet Filredning.dk. Har kunderne slettet filer eller fotos på harddisken kan han gendanne dem.

- Kurset var helt vildt godt. Kursusleder Anna Juhl Ladegaard er et overskudsmenneske, der engagerer sig i hver enkelt deltager. Desuden er jeg meget imponeret over professionalismen. Gæstelærerne er alle velkvalificerede og ved virkelig, hvad de taler om, siger Ole Risgaard Hansen.

Han har også kun godt at sige om den sparring, han fik fra Infolink Kursers direktør Jette Rasmussen.

- I løbet af blot et kvarter, havde jeg eksempelvis ændret hele strategien og fået mine ydelser prissat, så Filredning.dk er noget, jeg kan leve af og ikke ”bare” en hobbyvirksomhed. Det var en helt speciel oplevelse, siger Ole Risgaard Hansen, der anbefaler alle iværksættere, han møder, at tage kurset.

- 80 procent af indholdet gælder for alle virksomheder, hvad enten det er en blomsterforretning eller en produktionsvirksomhed med seks eller flere ansatte, siger Ole Risgaard Hansen, der også synes, at det er rart at have nogle at dele udfordringerne med.

Per Topp, Salgsrådgivningen.dk

- Stemningen på holdet entusiastisk og engageret - nærmest som forelskelse og begejstring. Det smitter og skaber grobund for drømme og muligheder.
Læs mere

Praktisk information og mere netværk

Iværksætteruddannelsen er guld værd, fordi den giver deltagerne praktisk information og som sidegevinst får de udbygget deres netværk. Det mener rådgiver Per Topp, der er indehaver af Salgsrådgivningen.dk. Han gennemførte Trin 1 i 2010.

- Jeg blev eksempelvis klar over, at jeg skulle have en konsulentaftale. Det er et vigtigt redskab for mig, fordi den er formuleret på den rette, juridiske måde, som sikrer både kunden og mig, siger Per Topp, der har 20 års erfaring inden for salg og kommunikation, en merkonomuddannelse i afsætning og international markedsføring og et projekt i viral marketing i rygsækken.

Derudover var stemningen på holdet entusiastisk og engageret.

- Nærmest som forelskelse og begejstring. Det smitter og skaber grobund for drømme og muligheder. Vi lærer af hinandens erfaringer, siger Per Topp, der fortsat sparrer og i dag udvikler projekter med en deltager fra holdet.

Rikke Hedehus, konsulent

- Infolink Kurser har lært mig, hvordan man bliver klædt godt på, så man er bedst rustet til at møde de risici, man selvfølgelig møder, når man er selvstændig.
Læs mere

En personlig udvikling

Iværksætteruddannelsen er ikke blot et kursus i at drive egen virksomhed. Den er i høj grad også en personlig udvikling.

- Jeg ser mig selv i øjnene på en helt anden måde. Udover kendskab til alle de grundlæggende ting, der skal til for at åbne eget firma, er der også en række personlige, økonomiske og faglige overvejelser: ”Kan jeg leve af det? Er min forretningside god nok? Er jeg dygtig nok? Kan jeg klare mig uden kolleger og vil jeg det nok til at løbe de risici, som følger med?”, siger Rikke Hedehus, der besluttede sig for at tage det job, hun blev tilbudt, mens hun gik på uddannelsen.

Hun tog Trin 1 + 2 i Aalborg, fordi hun ville undersøge om et liv som selvstændig var noget for hende. Undervejs fik hun et drømmejob som konsulent i projektledelse og forretningsudvikling.

- Jeg arbejder meget selvstændigt, jeg har dejlige kolleger og en god chef. Det er lige mig, siger Rikke Hedehus, der var glad for kurset, som hun betegner som både professionelt og effektivt.

Torben Svendsen, Gistrupmægleren

- Den positive ånd og de gode og brugbare råd og redskaber, vi fik undervejs, var alt sammen noget, jeg kunne bruge og omsætte i praksis.
Læs mere

Jeg ser frem til en masse inspiration

- Jeg glæder mig til Trin 3, hvor jeg forventer en masse inspiration og sparring til gavn for min virksomhed, siger Torben Svendsen, statsautoriseret ejendomsmægler med base i Gistrup.

Han benyttede Trin 1 og 2 til dels at finde ud af, at drømmen om selvstændighed kunne bære og til at etablere sit firma, Gistrupmægleren, som allerede er godt i gang.

- Jeg har det bedste indtryk af iværksætteruddannelsen, hvis første to trin jeg deltog i i Aalborg. Gejsten, den positive ånd, de gode og brugbare råd og redskaber vi fik undervejs, var alt sammen noget, jeg kunne bruge og omsætte i praksis. Derfor har jeg ”plaget” om et Trin 3, som jeg nu får lejlighed til at deltage på om aftenen i Aabybro, mens jeg passer min forretning om dagen, siger Torben Svendsen.

Han har 20 års erfaring med salg og eksport, men har i mange år altid haft en plan B som selvstændig. Derfor stiftede han allerede i 1980’erne en etableringskonto, som løbende satte penge ind på. Den var en stor hjælp, da han i august 2012 åbnede Gistrupmægleren helt uafhængig af banken.

Uafhængighed er et nøgleord for Torben Svendsen, hvis firma også er uafhængigt, hvilket betyder, at han ikke er afhængig af nogen kæde, bank eller kreditforening. Det giver både kunderne og ham større frihed og fleksibilitet.

- Jeg kan koncentrere mig om at sælge huse i stedet for formidling af eksempelvis lån, som folk sagtens selv kan finde ud af – medmindre de ønsker, at jeg skal tage mig af det, siger Torben Svendsen, der mener, at tendensen går mere og mere i retning af uafhængige ejendomsmæglere.

Han koncentrerer sig om Gistrup og omegn i en radius på cirka en halv times kørsel fra Gistrup, men kan i princippet operere i hele Nordjylland.

- Jeg har et indgående kendskab til Gistrup-området og dets beboere. Det er attraktivt med skov og natur, og det bliver endnu mere attraktivt, når det nye universitetshospital eller supersygehus kommer, siger Torben Svendsen, der er byens eneste ejendomsmægler.

"Jeg kunne ikke have gjort det uden Iværksætter-uddannelsen"

Læs hvad deltagerne siger her >>

Holdoversigt

Find kommende hold

- tæt på dig

Få masser af gratis råd og inspiration

Kom med >>

Få TIPS og GODE RÅD til dit iværksætterliv - direkte i indbakken!

25 gode råd