Passion for at skabe mod og styrke til kræftramte kvinder

Skrevet af: Lene Aagaard d. 16-01-21Tags: Iværksætterdrømme, inspiration, iværksætterhistorie

Mød Lene Aagaard, som er kræftoverlever og derfor er passioneret omkring at skabe en virksomhed, som vil give kvindelige kræftramte motivation, mod og styrke til at forbedre eller forny deres livskvalitet efter kræftbehandling.

Læs hele blogindlægget

Nytårshilsen fra billedkunstner Laila Pallisgaard

Skrevet af: Laila Pallisgaard d. 05-01-21Tags: Iværksætterdrømme, inspiration, iværksætterhistorie

Har du også en en drøm om at blive direktør i dit eget liv? Så lad dig inspirere af Laila Pallisgaards åbenhjertige nytårshilsen.
 

Læs hele blogindlægget

Fra usikkerheden i en fast stilling til sikkerheden som selvstændig

Skrevet af: Katrine Schumann d. 03-09-2020Tags: Iværksætter, inspiration, iværksætterhistorie

Læs hele blogindlægget

Gå efter drømmen – den kan blive til en forretningsidé!

Skrevet af: Lene Høg d. 27-08-20Tags: Iværksætterdrømme, inspiration, iværksætterhistorie

Har du også et drømmeprojekt? Et emne du længe har haft lyst til at dykke ned i og udforske – men har tænkt at du ikke kunne tillade dig at bruge tid på, for der var ingen forretning i det. Og som iværksættere ved vi jo, at vores tid er vores levebrød. Måske skulle du alligevel kaste dig ud i det. For realiseringen af drømmeprojekter giver masser af energi, og dét kan ende med at blive en forretningsidé…
 

Læs hele blogindlægget

Hold fast i din vision

Verden forandrer sig dag for dag og med Coronavirussens spredning, er det uvisse tider vi lever i lige nu. Det er gået stærkt fra almindelig hverdag - til pludselig at være i en hverdag, hvor alt er vendt op og ned.

Det sætter gang i mange følelser, overvejelser og tanker - og det med god grund. Ingen af os er uberørte af dette. Måske har du lige nu mere tid til eftertanke og udvikling, end du havde for bare få uger siden?

Jeg vil opfordre dig til at blive ved med at holde fast i din vision. 

Læs hele blogindlægget

Personlig effektivitet – hvordan får jeg styr på mål, ressourcer og prioritering i hverdagen?

Skrevet af: Janni Rahbæk d. 15-04-20Tags: inspiration, tips og tricks

For en iværksætter og selvstændig er det nogle gange svært at få alle de mange opgaver – egne og kunders – til at gå op i en højere enhed. I blogindlægget her har vi bedt oplægsholder og kursusleder, Janni Rahbæk, om at dele ud af gode råd og erfaringer, hun har gjort sig i årenes løb i den forbindelse.

Læs hele blogindlægget

Administrativt bøvl!

Skrevet af: Hans Peter Wolsing d. 30-06-18Tags: iværksætteri, moms, administrativt bøvl

Kan et blogindlæg være en overspringshandling? Det tror jeg, for den her er skrevet en lørdag, hvor der er momsafregning mandag, og hvor jeg - lige som mange andre selvstændige - sidder og kæmper med momsregnskabet!

Jeg er godt nok ikke fuldtidsselvstændig - min absolutte hovedbeskæftigelse er som iværksætter-koordinator hos Væksthus Nordjylland (NiN og ViP… ikke sandt?!), men selvom det er bierhverv - et mindre landbrug - skal det jo passes, det administrative….

Læs hele blogindlægget

4 værktøjer til at få mere ud af din tid

Skrevet af: Tobias Ehlig d. 25-06-18Tags: effektivitet, tidsstyring, opgavestyring, iværksætter

Vi har fået iværksætter og gæsteblogger Tobias Ehligs 4 bedste bud på værktøjer, du kan bruge, så du får mere ud af din tid som iværksætter. Tobias Ehlig brænder for e-handel og online markedsføring. Denne passion udlever han som iværksætter og e-handelskonsulent.

Læs hele blogindlægget

Det der med budgetter...

Skrevet af: Steen Jensen d. 15-06-18Tags: Revisor, Budgetter, Økonomi, Rådgivning, Regnskab

Mange iværksættere synes, det er svært at lægge et budget for opstart af deres virksomheder. Nogle udgifter er tydelige, mens andre er sværere at beregne. Det kan også være svært at beregne, hvor meget der evt. skal købes hjem, ligesom det kan være en spændende udfordring at gennemskue bl.a. indkøbspriser, rabatordninger, betalingsbetingelser, renteudgifter mv. 

Læs hele blogindlægget

Få overblik og overskud med et ugentligt topmøde

Skrevet af: Jette Rasmussen d. 08-02-20Tags: succes, planlægning, mål, drømme, refleksion, balance

Overblik og overskud er noget, vi alle ønsker. Men ofte tager den ene dag den anden, når man er selvstændig. Man har travlt med de daglige opgaver og får ikke stoppet op for at danne sig et overblik.  

Her kan et ugentligt topmøde med dig selv være en god idé. Det kan være en kort tilbageblik på ugen, der gik, og en lidt grundigere gennemgang af de vigtigste opgaver i ugen, der kommer. Kast også lige et blik i kalenderen for at se, om du er forberedt til den kommende uges møder, opgaver og begivenheder.

Læs hele blogindlægget

Skal 2020 være året, hvor du når dine drømme?

Lær af dine successer

For mig er nytårstid et godt tidspunkt til at tænke de store tanker, som sætter retningen for året. Siden 2009 har jeg haft det faste ritual, at jeg en af dagene før nytårsaften sætter mig ned i fred og ro i et par timer og gør status. Jeg ser tilbage på året, som er gået, og frem på det år, som kommer.

Denne fokusering på store og små oplevelser minder mig om, at lykken ikke kun ligger engang ude i fremtiden, men også er lige her og nu.

Har du set tilbage på 2019? Hvad er dine drømme og ønsker for 2020?

Læs hele blogindlægget

Hvad var det bedste for dig på iværksætteruddannelsen?

Skrevet af: Jette Rasmussen d. 30. marts 2016Tags: DetBedste, Iværksætteruddannelsen

Dette spørgsmål stiller vi vores deltagere på Iværksætteruddannelsen den sidste kursusdag, og vi får en masse positive og inspirerende svar.

Det er individuelt, hvordan deltagerne oplever kurset, og præcist hvilke ting de tager til sig på forløbene. Det, der betyder mest for dem, er, at de arbejder med deres egen forretningsidé og kan sparre med såvel professionelle som erfarne rådgivere og med ligesindede ildsjæle, der også drømmer om opstart af egen virksomhed. Det udgør fundamentet for Iværksætteruddannelsen. Vi hjælper dig med at afklare og udvikle din forretningsidé og gøre den realiserbar.

Læs hele blogindlægget

Er man født til at være iværksætter?

Kan du se dig selv her?

  • Drømmer du om at eje en webshop?
  • Er du frisør med hang til frihed?
  • Vil du være din egen direktør?
  • Er du konsulent og brænder for at gøre en forskel?
  • Eller håndværker, som drømmer om at blive mester?
  • Er du opfinder med masser af spændende ting i skuffen?
  • Vil du have friheden til selv at bestemme din arbejdsdag?
  • Er du coach el. behandler, som drømmer om egen klinik?

Ja, så har du potentialet til at blive iværksætter. Der er nemlig ingen færdig definition af, hvad det vil sige. Du behøver ikke at drømme om en kæmpe virksomhed med 200 medarbejdere – eller bare 10 – for at kalde dig iværksætter. (Men du må gerne!)  En iværksætter kan også være en selvstændig med en enkeltmandsvirksomhed - fx behandlerpraksis, webshop, designvirksomhed, kunsthåndværker.

Læs hele blogindlægget

Tillid er godt - men ikke blind tillid!

Tillid er godt - men ikke blind tillid!

Mange selvstændige er afhængige af deres rådgivere til håndtering af f.eks. økonomiske og juridiske opgaver, herunder regnskab, bogføring, budgettering, kontrakter og meget mere. Det kan være en jungle at finde rundt i, og det er vigtigt ikke at have fuldstændig blind tillid til sine rådgivere, men der kan være mange penge at spare ved at hyre professionelle rådgivere. 

 

Læs hele blogindlægget

En styrke at være kvinde..

En styrke at være kvinde - ikke en svaghedDet kommer ofte frem i medierne, at der er langt færre kvinder end mænd, som starter egen virksomhed - det til trods for, at kvinder har mange tangenter at spille på. På Iværksætteruddannelsen fokuserer vi på, hvordan kvinder kan udnytte alle de styrkesider, som det er vores erfaring, at kvindelige iværksættere typisk har.

Vores udgangspunkt på Iværksætteruddannelsen er, at det er en styrke at være kvinde – ikke en svaghed. Når det er sagt, har kvinder efter vores erfaring nogle mulige udfordringer. Måske genkender du dig selv i nogle af de 9 udfordringer vi har skitseret?

Læs hele blogindlægget

Iværksætterprofil: Helle Røge

Helle Røge“Det fede ved at være iværksætter er, at jeg kan bruge mig selv og selv bestemmer, hvad jeg vil lave og hvornår. Jeg kan arbejde om aftenen, tidligt om morgenen. Jeg kan tage mig en fridag, når det passer. Vi skal gøre de ting, vi er glade for. Jeg elsker mit arbejde. og jeg elsker at sælge det, jeg ved noget om, for jeg ved, det har effekt”. - Helle Røge

Læs hele blogindlægget

Hellere et lille skridt i dag...

Hellere et lille skridt i dag...

Mange nye og kommende iværksættere går ofte og venter på det store spring – de venter på den rette timing, de rette omstændigheder, det rette mindset, den rette følelse og/eller den rette accept. 

Rigtig mange vil gerne være perfekte, før de går i gang. Risikoen er, at de venter for længe, forpasser chancer og ender med at blive frustrerede over uopfyldte drømme.

Læs hele blogindlægget

Du skal lære af dine successer

Skrevet af: Jette Rasmussen d. 26-01-20Tags: Succes, læring, mål, personlig udvikling

Lær af dine successerNogle siger, at man skal lære af sine fejl. For mig er det indlysende, at man lærer af at tænke på sine successer - de gange, hvor tingene er lykkedes for en, hvor man har fungeret godt, har udnyttet sine stærke sider og følt sig veltilfreds. 

Undgå at nedgøre dig selv og dine resultater og erfaringer. De er med til at gøre dig til den unikke person, du er. Du skal derfor i gang med at prale overfor dig selv. Find ud af, hvad der er din passion, og pral af dine erfaringer, din baggrund og den måde, det har udviklet dig på. Find ud af, hvad der er dine stærke sider. Dem kan du bygge din virksomhed videre på.

Læs hele blogindlægget

Sådan sælger du på LinkedIn

Skrevet af: Marianne Køpke d. 31-10-2014Tags: LinkedIn, opsøgende salg, tips, inspiration, marianne køpke

For en nystartet iværksætter er en af de største udfordringer – og bekymringer – næsten altid: Hvordan får jeg mine første kunder? Hvordan tager man lige skridtet og får gjort sig selv synlig over for potentielle kunder – store og små – og hvordan griber man egentlig bedst opsøgende salg an?


I dette blogindlæg om emnet salg har vi bedt LinkedIn-ekspert Marianne Køpke dele ud af gode råd om opsøgende salg på LinkedIn.

Læs hele blogindlægget

Sådan kommer du i gang med opsøgende salg!

For en nystartet iværksætter er en af de største udfordringer – og bekymringer – næsten altid: Hvordan får jeg mine første kunder? Hvordan tager man lige skridtet og får gjort sig selv synlig over for potentielle kunder – store og små – og hvordan griber man egentlig bedst opsøgende salg an?


Her i dette blogindlæg om emnet salg er det Per Topp fra Salgsrådgivningen, der deler ud af gode råd om opsøgende salg pr. telefon.

Læs hele blogindlægget

De 5 vigtigste ting, du OGSÅ får på Iværksætteruddannelsen!

Skrevet af: Jette Rasmussen d. 08-08-2019Tags: Iværksætteruddannelsen, drømme, visioner

Sommerferien går på hæld - men forhåbentlig går dine drømme og håb for fremtiden ikke samme vej. For skolebørn (i alle aldre!) er første skoledag - uanset om det er i første klasse, første g. eller første semester på universitetet - starten på et helt nyt år med nye skemaer, nye fag, nye lærere/undervisere og nye klassekammerater. Måske kan du huske følelsen - en kildren i maven, en glæden sig til at se, hvad det nye år vil bringe af nye indtryk og oplevelser.

5 ting du IKKE vidste du fik på Iværksætteruddannelsen

Sådan er det også på Iværksætteruddannelsen. Uanset om du er spirende iværksætter eller erfaren selvstændig erhvervsdrivende, der starter for at give din virksomhed et boost, står du over for begyndelsen på et forløb med ny viden, nye inputs, nye udfordringer, nyt netværk - og ny udvikling for både dig som person og din virksomhed - nuværende eller fremtidig.

Når du tager uddannelsen, får du selvfølgelig en hel masse ny viden og konkrete værktøjer fra vores engagerede undervisere og rådgivere - men var du klar over, at du, ud over viden om de emner der står på skemaet, også får en hel masse andre ting ud af dit forløb?

I blogindlægget her kan du læse om 5 ting, du (måske) IKKE ved, du får på Iværksætteruddannelsen!

Læs hele blogindlægget

Sommertid er drømmetid

Skrevet af: Jette Rasmussen d. 04-07-2019Tags: iværksætteri, drømme, tips og tricks, sommertid

Sommertiden er tiden, hvor vi træder ud af hverdagen og for en tid slipper arbejdslivets forpligtelser og deadlines. Ja, faktisk kan sommertiden ses som ét langt brusebad – der, hvor vi er os selv, fri fra dagligdagens trummerum, og hvor tankerne får frit spillerum. Er du i arbejde, går du måske med en drøm om at blive selvstændig – men ofte også med en masse mentale begrænsninger og spørgsmål, der spænder ben for, at du lader drømmen få frit løb.

I blogindlægget her vil jeg komme med nogle råd til dig, der overvejer at blive selvstændig, så du kan slippe drømmene fri og prøve dem af.

Læs hele blogindlægget

Hvordan bliver jeg ferieklar?

Skrevet af: Jette Rasmussen d. 29-06-2014Tags: ferieklar, tips og tricks, autosvar

Sommerferien står for døren, solen skinner udenfor, haven, terrassen og stranden kalder, og måske er en ferierejse lige om hjørnet. Men hvordan får du egentlig lukket din virksomhed godt ned til ferien, så du ikke behøver bekymre dig om løse ender, mails, der ikke bliver besvaret, før du er tilbage, eller opgaver, der ikke lige bliver færdiggjort, før du går fra på ferie?

I blogindlægget her får du nogle tips til, hvordan du både praktisk og mentalt lukker ned inden ferien, så du kan koble fra – og drømme.

Læs hele blogindlægget

Gør work-life balance til en realitet


Som iværksætter og selvstændig kommer man ikke uden om det: Arbejdsugen ER bare nogle gange – ja, ofte temmelig tit – længere end de gængse 37 timer, man som regel har som lønmodtager. Der er deadlines, der skal overholdes, opgaver, der hober sig op - for ikke at tale om alt papirarbejdet, der ofte skal laves ud over almindelig arbejdstid.

Og så er det jo også som oftest sådan, at vi ELSKER vores arbejde og brænder for det – og så kan en arbejdsdag (og mere til) hurtigt få ben at gå på! For mange er det en reel udfordring at få balancen mellem arbejdsliv og familieliv til at gå op – især i den første tid, hvor det hele er nyt; der er mange ting at forholde sig til og huske på, og man er ligesom forelsket i sin nye virksomhed og den nye frihed som selvstændig.

I blogindlægget her får du nogle af mine bedste råd til den svære balance.

Læs hele blogindlægget

Nyhedsbreve – hvordan kommer jeg i gang?

Skrevet af: Jette Rasmussen d. 13-10-2019Tags: tips og tricks, nyhedsbreve

Nyhedsbreve kan være en rigtig god markedsføringskanal, da det giver dig mulighed for at kommunikere direkte ind i dine kunders indbakke til personer, som allerede ved at have tilmeldt sig dit nyhedsbrev har vist interesse for dig og dine produkter – og det er jo ikke det værste sted at kunne reklamere for dine produkter eller øge dine kunders loyalitet gennem gode råd, tips og tricks osv.!

Inden du går i gang med at skrive på dine nyhedsbreve, er der dog en række valg, du skal træffe omkring de rent praktiske ting, som fx hvordan du i det hele taget får fat i mailadresserne på dine kunder (og hvem af dem, du må skrive til), og hvordan du i praksis opretter og udsender dine nyhedsbreve. I blogindlægget her får du nogle tips og råd om, hvordan du rent praktisk får sat gang i dine nyhedsbreve, og råd om, hvad du skal være opmærksom på i forhold til markedsføringsloven, når du går i gang.

Læs hele blogindlægget

Hvad er "et godt visitkort"?

Skrevet af: Jette Rasmussen d. 06-06-2018Tags: visitkort, iværksætteri, tips og tricks

Neutralt eller pangfarver, billede eller ikke billede, traditionelt eller kantet, rundt eller måske en anderledes type papir – og hvilke informationer er det nu egentlig, der skal være derpå?

Spørgsmålene er mange, når det, der ofte er mange iværksætteres første håndgribelige bevis på deres status som virksomhedsleder, skal bringes til verden. I blogindlægget her får du nogle tips til, hvad et godt visitkort bør indeholde – men husk altid på, at selve designet af dit visitkort. og hvad der får folk til at lægge mærke til det – bør og kan variere meget, alt efter hvilken branche, du befinder dig i.

Læs hele blogindlægget

Du er ikke alene!

Titlen på dette blogindlæg kunne også være ”netværk, netværk, netværk” – for ligesom netværk er en af grundstenene i Infolink Kurser, kan netværk også bidrage enormt til dig som iværksætter eller nystartet selvstændig – hvad enten du har startet enkeltmandsvirksomhed eller en større virksomhed med ansatte.

I blogindlægget her får du 5 tips til, hvordan DU kan få størst udbytte af dit netværk - og måske også inspiration til at se netværk på steder, du aldrig før har forestillet dig, at det kunne findes...

Læs hele blogindlægget

Succesfuld markedsføring på mikrobudget

Skrevet af: Sanne Dollerup d. 21-05-19Tags: Iværksætteri, Selvstændig, Markedsføring, Kunder, Salg

Uden kunder ingen virksomhed – så enkelt er det. Derfor SKAL du gøre noget for at markedsføre dig. Og faktisk er vi i dag i den heldige situation, at du kan komme rigtigt langt for få midler - HVIS altså du gør det RIGTIGT!

Svar på de 5 spørgsmål i blogindlægget her – og få markedsføringssucces på mikrobudget!

Læs hele blogindlægget

At tro på - og holde fast i - visionen

For 30 år siden – den 16. maj 1989 – holdt jeg det første kursus i min nystartede virksomhed, Infolink Kurser. Jeg havde som 25-årig vinket farvel til en spirende karriere i advokatbranchen og havde taget springet ud i friheden på egne ben. Det var på daværende tidspunkt meget sjældent, at akademikere startede egen virksomhed, så der var mange stemmer, der talte imod og var helt uforstående over for, hvorfor jeg havde sagt nej tak til et godt job, en god løn og en sikker karriere, hvor jeg allerede kort tid efter, at jeg havde gennemført jurastudiet (på under normeret tid), havde fået et job som advokatfuldmægtig i et succesfuldt firma.

Læs hele blogindlægget