Hellere et lille skridt i dag...

Skrevet af: Jette Rasmussen d. 24-06-15
Tags: Succes, læring, mål, personlig udvikling, tag springet, iværksætter

Hellere et lille skridt i dag...Mange nye og kommende iværksættere går ofte og venter på det store spring – de venter på den rette timing, de rette omstændigheder, det rette mindset, den rette følelse og/eller den rette accept.

 

Rigtig mange vil gerne være perfekte, før de går i gang. Risikoen er, at de venter for længe, forpasser chancer og ender med at blive frustrerede over uopfyldte drømme.

 

"Hellere et lille skridt som bliver taget hver dag, end at vente på det store spring, der måske aldrig bliver taget".

 

Et lille skridt kan spare meget arbejde i den sidste ende og opbygge din troværdighed. Det er derfor bedre at bruge en time og få lavet et udkast end gå og vente, til man har en hel dag til det. Når først opgaven er sat i gang, sætter det gang i tankeprocesserne.

 

Udnyt din ledige tid
Hvis du f.eks. er konsulent, og du har tid imellem opgaverne, kan det være vigtigt for dig at lave en liste over dit netværk og over, hvem i dit netværk du skal ringe til - nogen som kan være eller muligvis kender potentielle kunder. Det tager ofte tid, fra kunden er kontaktet, til han er klar til et køb. Tilsvarende kan det være fornuftigt i god tid at kontakte dem, der skal hjælpe dig, hvis du f.eks. skal have nye markedsføringsmaterialer til en messe og lign. Og hvis du kan se, at du får en udfordring med likviditet, så kan det være vigtigt at kontakte banken i god tid, så det ikke udarter sig til et større problem, der på sigt kommer til at koste dig dyrt.

 

”Det er på én gang fantastisk og udfordrende at arbejde med det, man elsker. Og det kan blive virksomhedens død, hvis man ikke ser det i øjnene”. 

 

Udfordringen ved at elske sit fag
De fleste starter selvstændigt, fordi de elsker deres fag og typisk er fantastisk dygtige til det. Udfordringen er, at de fleste bliver så optagede af drift og opgaver og går 100% op i dét, at de glemmer eller udsætter de opgaver, der måske er mindre spændende så som salg, markedsføring og administrative opgaver, herunder bogføring og regnskab - opgaver, som er mere langsigtede og ikke giver et her-og-nu-resultat. Udsættelse af disse opgaver kan bevirke, at man ”pludseligt” ikke har flere af de opgaver, man elsker at lave, fordi man ikke har sørget for at lave de ting, der måske var lidt mere trælse. 

 

 

Skriv kommentar

Vil du bare i gang?

Tilmeld dig uddannelsen >>

Få råd og værktøjer

Læs Iværksætterbloggen >>

Få TIPS og GODE RÅD til dit iværksætterliv - direkte i indbakken!

29 gode råd