- Hvem kan jeg kontakte, hvis jeg har spørgsmål?
Du kan enten bruge siden Kontakt - og ellers kan du altid ringe på vores hovednummer 70 200 903 eller sende os en mail på jr@infolinkkurser.dk
- Hvornår er der hold?
Du kan altid holde dig opdateret på vores kursusoversigt.
- Hvor foregår det?
Her foregår det
Undervisningen foregår primært i Aalborg på Aalborg Handelsskole, Langagervej 16, 9220 Aalborg.
Når du tilmelder dig Iværksætteruddannelsen, vil du altid få besked om, hvor forløbet afvikles.
Hvis du har svært ved at komme til vores fysiske lokaler i Aalborg, så kan det være en mulighed for dig, at deltage på et af vores online forløb. Du kan læse mere om, hvordan de foregår, ved at klikke på billedet nedenfor.

- Hvordan tilmelder jeg mig et hold?
Du køber din plads via vores kursusoversigt, som fungerer som webshop. Ved tilmelding kan du angive, om du selv betaler for din deltagelse, eller om din A-kasse eller jobcenter betaler.
- Hvad koster det?
Du kan se vores priser under hvert forløb på siden her.
Hvis du er ledig, kan du i visse tilfælde få dit forløb betalt, hvis du får det godkendt af dit jobcenter.
Vær opmærksom på, at der er forskel på, om a-kasse og/eller jobcenter vil godkendedin deltagelse og betale din deltagelse.
Har du eller din konsulent praktiske spørgsmål, kan I kontakte Joan Yde på Center for Karriere og Uddannelse på Aalborg Handelsskole på tlf. 2779 3208 eller yde@ah.dk.
- Kan jeg betale med andet end Dankort?
Du betaler for uddannelsen i vores webshop. Her er eneste betalingsmulighed Visa Dankort. Hvis du ikke har Dankort og eksempelvis ønsker at betale via bankoverførsel, skal du kontakte Infolink Kurser på jr@infolinkkurser.dk.
Vær opmærksom på, at du først er garanteret en plads på et hold, når vi har registreret din indbetaling.
- Kan jeg springe fra igen?
Det kan du godt. Men hvis du gør det senere end 14 dage før uddannelsens start, skal du stadig betale deltagergebyret. Se vores salgs- og leveringsbetingelser.
- Er der plads på et hold nu?
Der er et maksimalt antal pladser på hvert hold. Når der ikke er flere pladser, er det ikke muligt at købe en plads i webshoppen – så ved du, at holdet er fyldt op.
Hvis I er flere, der gerne vil på hold sammen, kan det være en god idé at ringe til os på telefon 70 200 903 og høre, om der er pladser nok tilbage.
Hvis du gerne vil på et hold, der er fyldt, kan du kontakte os og høre, om der er mulighed for venteliste. Så kontakter vi dig, hvis der er nogen, der springer fra.
- Hvilket hold skal jeg vælge?
Ring til os på 70 200 916, eller skriv en mail til jr@infolinkkurser.dk, hvis du er i tvivl og gerne vil have en snak om, hvilket hold der passer bedst til dig. Du kan også starte med at tage vores test.
- Kan man få tilskud til forløbet?
Nej, der kan ikke søges nogen form for tilskud til Iværksætteruddannelsen. MEN, hvis du er ledig, har du måske mulighed for at få uddannelsen betalt af enten dit jobcenter eller din a-kasse.
- Kan man få undervisningen betalt?
Ja, det kan du måske godt.
Hvis du er ledig, kan du kontakte dit jobcenter og/eller din a-kasse og høre om dine muligheder.
Der er ikke nogen generelle regler, som vi kan fortælle dig om her på siden - Det kommer an på din individuelle situation og baggrund.
Vær opmærksom på, at der er forskel på, om a-kasse og/eller jobcenter vil godkende din deltagelse og betale din deltagelse. Selvom de måske ikke vil betale, kan de godt godkende din deltagelse. Vær opmærksom på, at hvis du er ledig, skal du altid have din deltagelse godkendt. Ellers kan du risikere at miste retten til dagpenge.
Har du eller din konsulent praktiske spørgsmål, kan I kontakte Joan Yde på Center for Karriere og Uddannelse på Aalborg Handelsskole på tlf. 2779 3208 eller yde@ah.dk.
- Hvordan får jeg uddannelsen godkendt af mit jobcenter og/eller min a-kasse?
Du skal tage fat i din konsulent ved jobcenteret eller a-kassen og fortælle om uddannelsen. Hvis de er positive omkring din deltagelse, skal der udfyldes en blanket. Det er kursusafdelingen på Aalborg Handelsskole, der hjælper med at udfylde den blanket, der skal bruges - Kontakt Joan Yde på Center for Karriere og Uddannelse på Aalborg Handelsskole på tlf. 2779 3208 eller yde@ah.dk.
Vær opmærksom på, at der er forskel på, om a-kasse og/eller jobcenter vil godkende din deltagelse og betale din deltagelse. Selvom de måske ikke vil betale, kan de godt godkende din deltagelse.
- Må man være flere tilmeldt fra samme virksomhed?
Det kan være en fordel, at alle deltager på Iværksætteruddannelsen, hvis I er flere, der vil starte virksomhed sammen. Så er I flere til at modtage sparring og vejledning på jeres idé, og det er nemmere at arbejde videre på ideen, hvis alle har fået den samme information direkte fra oplægsholderen. Man betaler pr. person og ikke pr. virksomhed.
- Skal jeg opfylde nogen krav for at deltage på uddannelsen?
Der er ingen krav til hverken uddannelse, erhvervserfaring, alder eller geografi.
- Skal jeg have en klar forretningsidé?
Det behøver du ikke. Der er stor forskel på, hvor langt de enkelte deltagere er med deres forretningsideer. Nogle fik ideen i går, mens andre har en halvfærdig forretningsplan til at ligge i skrivebordsskuffen. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert ved nogen af delene.
Jo skarpere du er på din idé, jo nemmere er det at overføre din nye viden til din virksomhed. Det kan være svært at arbejde med salg og markedsføring, hvis du ikke ved en lille smule om, hvad dit produkt er. Nogle deltagere er ikke fuldstændig afklaret omkring deres produkt og bruger så uddannelsens input til at forme produktet, klarlægge målgruppen osv.
- Tør jeg fortælle om min forretningsidé?
Det håber vi, for så kan vi bedre hjælpe dig. Vi opfordrer alle deltagere til at være åbne omkring deres idéer: Jo mere du har lyst til dele, jo mere får du retur fra dine meddeltagere og underviserne. Vi beder selvfølgelig om almindelig respekt for hinandens idéer.
Er din forretningsidé noget helt nyt, og er du usikker på, om du bør fortælle om den, inden den fx er patenteret, så ring til os på 70 200 903; så hjælper vi dig - i fuld fortrolighed - med at finde de rigtige rådgivere, og vi får i fællesskab klarlagt, hvor meget du skal fortælle.
- Hvor langt skal jeg være med min forretningsplan?
Så langt som du nu engang er nået. Nogle er vores deltagere er slet ikke begyndt at skrive noget ned endnu. Nogle har lavet lidt notater, og andre igen har skrevet flere sider. På Iværksætteruddannelsen får du input til, hvordan du kan arbejde med din forretningsplan.
- Skal jeg forberede noget, inden jeg starter på et forløb?
Det er ikke nødvendigt at forberede noget, men hvis du er afklaret omkring dit ønske om at blive iværksætter og har en idé til fx produkt eller service, kan det være en fordel at have forberedt en kort beskrivelse af fx:
- din forretningsidé
- lidt tanker om, hvordan du vil kunne tjene penge på den
- hvem dine kunder kan være
- hvem du evt. kan samarbejde med
- hvordan din virksomhed skal realiseres (skal det fx være bibeskæftigelse, hobbyvirksomhed, familievirksomhed eller noget helt andet).
Jo skarpere du er på din idé - jo mere konkret bliver din deltagelse, og jo højere bliver dit udbytte, da du løbende vil kunne sætte din læring ind i konteksten af din egen forretningsidé.
- Hvor mange deltagere er der på et hold?
Du møder typisk mellem 10 og 20 andre deltagere på et hold.
- Vil de andre deltagere det samme som mig?
Vi ser oftest, at 15 deltagere har 15 forskellige idéer til virksomhed. Selvom du måske møder en anden, der vil starte virksomhed inden for din branche, så har personen sikkert nogle andre forudsætninger, en anden baggrund, nogle helt andre indgangsvinkler.
Du vil som regel møde en blanding af konsulenter, butiksindehavere, håndværkere, tekniske iværksættere, terapeuter, webshopejere osv.
- Hvor afholdes undervisningen?
Undervisningen foregår på Aalborg Handelsskole, Langagervej 16, 9220 Aalborg Ø.
- Skal jeg komme alle gange?
Hvis du er ledig og har uddannelsen godkendt og/eller betalt af jobcenter og/eller din a-kasse, så har du mødepligt.
Hvis du selv betaler forløbet, bestemmer du naturligvis selv, hvor ofte du deltager. Hvis du ikke møder op, risikerer du at gå glip af relevante aftener og emner, som kan have afgørende betydning for din virksomheds udvikling, så vi anbefaler, at man deltager i alle undervisningstimerne.
- Er der meget hjemmearbejde?
Nej. Du bestemmer selv, hvor meget tid du vil bruge på din forretningsidé ud over undervisningen. Vi vil give dig nogle opgaver til inspiration, men du vælger selv, om du bruger 2 minutter på at skimme og reflektere, eller om du vil fordybe dig i opgaven i flere timer eller dage.
Det afhænger helt af dit eget ambitionsniveau, men det er selvfølgelig klart, at jo mere du arbejder med din forretningsidé fra gang til gang, jo mere får du ud af undervisningen og din deltagelse på uddannelsen.
- Hvem underviser på holdene?
Du vil altid blive mødt af en koordinator, som er din gennemgående kontaktperson, og som er til stede på hver undervisningsgang.
Derudover møder du en lang række erfarne eksperter som undervisere. De arbejder med emnerne til hverdag, så du er sikker på at få den seneste viden på områderne. Netop derfor er det eksempelvis en revisor, der kommer og taler om regnskab, og en advokat, der kommer og taler om kontrakter og lignende.
- Hvem bliver koordinator på mit hold?
På vores holdoversigt kan du se, hvem der er koordinator på hvert hold. Her på siden kan du læse kort om hver enkelt person.
Fælles for alle koordinatorerne er, at de enten har eller har haft egen virksomhed. De har prøvet på egen krop, hvad det vil sige at være selvstændig erhvervsdrivende, og hver især byder de ind med deres egne erfaringer og gode råd, så du kan undgå nogle af de gængse faldgruber for iværksættere.
- Skal jeg have noget med?
Du får et ringbind til at samle alle oplægsholdernes papirer i. Husk gerne noget at skrive med og på.
- Er der mad undervejs?
Det afhænger af, hvilket hold der er tale om.
På aftenholdene er der en pause cirka midtvejs på aftenen, hvor der typisk er sandwich. Der er koldtvandshaner til aftapning flere steder på skolen.
På holdene i dagtimerne står du selv for maden. Undervisningen bliver holdt på Handelsskolen på Langagervej, så der mulighed for at købe formiddagsmad og frokost i kantinen. Du er også meget velkommen til at tage madpakke med. Der er køleskab på skolen.
- Hvad gør jeg, hvis der er en eller flere undervisningsgange, hvor jeg ikke kan deltage?
Vi har noget, vi kalder suppleringsgaranti. Hvis du fx går glip af den aften, der er oplæg om salg, har du mulighed for at deltage på et andet hold for at høre oplægget. Vi kan ikke garantere, at du får hørt oplægget, inden du har sidste undervisningsgang på dit eget hold. Du tager en snak med din koordinator, som hjælper med at finde ud af, hvornår oplægget holdes på et andet hold.
Hvis du får uddannelsen godkendt/betalt af jobcenter/a-kasse, er det noget, skal du aftale det med dem, hvis du er fraværende og gerne vil høre oplægget på et andet tidspunkt.
- Er der andre, der får at vide, at jeg går på Iværksætteruddannelsen?
Når vi mødes første gang, aftaler vi, at der er tavshedspligt. Vi opfordrer altid til, at der udvises respekt for hinanden på holdene. Respekt for hinandens idéer og respekt for, at man måske ikke nødvendigvis er offentlig omkring det, at man overvejer at starte virksomhed. Du vælger selv, hvor meget du vil fortælle om dig selv, din baggrund og din forretningsidé.
Rent administrativt er det selvfølgelig nødvendigt, at der er nogle, der kender til dig. Infolink Kurser og Aalborg Handelsskoles kursusafdeling deles om administrationen af de tilmeldte. Dine data behandles naturligvis fortroligt samt i overensstemmelse med Persondataforordningen.