Ofte stillede spørgsmål

Hvem kan jeg kontakte, hvis jeg har spørgsmål?

Du kan enten bruge siden Kontakt - og ellers kan du altid ringe på vores hovednummer 70 200 903 eller sende os en mail på jr@ivudd.dk

Hvornår er der hold?

Du kan altid holde dig opdateret på vores holdoversigt eller inde på vores webshop.

Hvordan tilmelder jeg mig et hold?

Du køber din plads i vores webshop.

Hvad koster det?

Du kan se alle vores priser på siden her.

Kan jeg betale med andet end Dankort?

Du betaler for uddannelsen i vores webshop. Her er eneste betalingsmulighed Visa Dankort. Hvis du ikke har Dankort og eksempelvis ønsker at betale via bankoverførsel, skal du kontakte Infolink Kurser.

Vær opmærksom på, at du først er garanteret en plads på et hold, når vi har registreret din indbetaling.

Kan jeg springe fra igen?

Det kan du godt. Men hvis du gør det senere end 14 dage før uddannelsens start, skal du stadig betale deltagergebyret. Se vores betalingsbetingelser

Er der plads på et hold nu?

Der er et maksimalt antal pladser på hvert hold. Når der ikke er flere pladser, kan du ikke købe en plads i webshoppen – så ved du, at holdet er fyldt op.

Hvis I er flere, der gerne vil på hold sammen, kan det være en god idé at ringe til os og høre, om der er pladser nok tilbage.

Hvis du har set dig lun på et hold, der er fyldt, er du meget velkommen til at kontakte os og høre, om der er mulighed for venteliste. Så kontakter vi dig, hvis der er nogen, der springer fra.

Hvilket trin skal jeg vælge?

Ring til os på 70 200 916, eller skriv en mail til jr@ivaerksaetteruddannelsen.dk, hvis du er i tvivl og gerne vil have en snak om, hvilket trin, der passer bedst til dig. Du kan også starte med at tage vores test, som du får adgang til gennem vores nyhedsbrev.

Hvis ikke du er startet med din virksomhed endnu, eller stadig er i tvivl, om du overhovedet skal være selvstændig - så skal du vælge Trin 1.

Skal jeg tage alle trin af uddannelsen?

Der er ingen regler for, hvor mange trin du kan eller skal deltage i. Tager du alle tre trin, tilbyder vi dig at gå til eksamen. Men det er noget, du helt selv bestemmer.

Kan man få tilskud til forløbet?

Nej, der kan ikke søges nogen form for tilskud til Iværksætteruddannelsen. MEN, hvis du er ledig, har du måske mulighed for at få uddannelsen betalt af enten dit jobcenter eller din a-kasse.

Kan man få undervisningen betalt?

Ja, det kan du måske godt.

Hvis du er ledig, kan du kontakte dit jobcenter og/eller din a-kasse og høre om dine muligheder.

Der er ikke nogen generelle regler, som vi kan fortælle dig om her på siden. Det kommer nemlig tit an på din individuelle situation og baggrund.

Vær opmærksom på, at der er forskel på, om a-kasse og/eller jobcenter vil godkende din deltagelse og betale din deltagelse. Selvom de måske ikke vil betale, kan de godt godkende din deltagelse.Vær opmærksom på, at hvis du er ledig, skal du altid have din deltagelse godkendt. Ellers kan du risikere at miste retten til dagpenge.

Har du eller din konsulent praktiske spørgsmål, kan I kontakte Inge Christensen på kursusafdelingen på Aalborg Handelsskole på tlf.: 99 364 731 eller ich@ah.dk

Hvordan får jeg uddannelsen godkendt af mit jobcenter og/eller min a-kasse?

Du skal have en snak med din konsulent ved jobcenteret eller a-kassen og fortælle om uddannelsen. Hvis de er positive omkring din deltagelse, skal der udfyldes en blanket. Det er kursusafdelingen på Aalborg Handelsskole, der hjælper med at udfylde den blanket, der skal bruges. I skal kontakte Inge Christensen på kursusafdelingen på Aalborg Handelsskole på tlf.: 99 364 731 eller ich@ah.dk.

Vær opmærksom på, at der er forskel på, om a-kasse og/eller jobcenter vil godkende din deltagelse og betale din deltagelse. Selvom de måske ikke vil betale, kan de godt godkende din deltagelse.

Må man være flere tilmeldt fra samme virksomhed?

Det kan være en fordel, at alle deltager på Iværksætteruddannelsen, hvis I er flere, der vil starte virksomhed sammen. Så er I flere til at modtage sparring og vejledning på jeres idé, og det er nemmere at arbejde videre på ideen, hvis alle har fået den samme information direkte fra oplægsholderen. Man betaler pr. person og ikke pr. virksomhed.

Skal jeg opfylde nogen krav for at deltage på uddannelsen?

Der er ingen krav til hverken uddannelse, erhvervserfaring, alder eller geografi.

En undtagelse er dog Trin 3: Iværksætteri i praksis - du kan læse om adgangskrav på siden her.

Kan alle gå på Iværksætteruddannelsen?

JA! Der er ingen krav til hverken uddannelse, erhvervserfaring, alder eller geografi. (En undtagelse er dog Trin 3: Iværksætteri i Praksis - adgangskravene hertil kan du se på siden her).

Skal jeg have en klar forretningsidé?

Det behøver du ikke. Der er stor forskel på, hvor langt de enkelte deltagere er med deres forretningsideer. Nogle fik ideen i går! – og andre har en halvfærdig forretningsplan til at ligge i skrivebordsskuffen. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert ved nogen af delene.

Jo skarpere du er på din idé, jo nemmere er det at overføre din nye viden til din virksomhed. Det kan være svært at arbejde med salg og markedsføring, hvis du ikke ved en lille smule om, hvad dit produkt er. MEN hvis du ikke er fuldstændig afklaret med dit produkt, kan du jo bruge alle uddannelsens input til at forme produktet.

På Trin 2 er det en fordel at have taget beslutningen om at ville være selvstændig og være i gang med planlægningen af det.

Trin 3 giver allermest udbytte, hvis du er startet med din selvstændige virksomhed eller er lige på nippet til det.

Tør jeg fortælle om min forretningsidé?

Det håber vi, for så kan vi bedre hjælpe dig. Vi opfordrer alle deltagere til at være åbne omkring deres idéer. Jo mere du har lyst til dele, jo mere får du retur fra dine meddeltagere og underviserne. Vi beder selvfølgelig om almindelig respekt for hinandens idéer.

Er din forretningsidé noget helt nyt, og er du usikker på, om du bør fortælle om den, inden den fx er patenteret, så ring til os på 70 200 903; så hjælper vi dig selvfølgelig med at finde de rigtige rådgivere, og vi får en snak om, hvor meget du skal fortælle.

Hvor langt skal jeg være med min forretningsplan?

Så langt som du nu engang er nået. Nogle er vores deltagere er slet ikke begyndt at skrive noget ned endnu. Nogle har lavet lidt notater, og andre igen har skrevet flere sider. På Iværksætteruddannelsen får du input til, hvordan du kan arbejde med din forretningsplan.

Skal jeg forberede noget, inden jeg starter på et forløb?

Skal du begynde på Trin 1, behøver du ikke forberede noget, da det er et afklarende forløb.

Skal du begynde på Trin 2 eller Trin 3: Iværksætteri i praksis, kan det være en god idé at have forberedt en kort beskrivelse af din forretningsidé, lidt tanker om, hvordan du vil kunne tjene penge på den, og hvem dine kunder kan være, hvem du evt. kan samarbejde med, og hvordan din virksomhed skal realiseres (skal det fx være bibeskæftigelse, hobbyvirksomhed, familievirksomhed eller noget helt andet).
 

Hvor mange deltagere er der på et hold?

Du møder typisk mellem 10 og 20 andre deltagere på et hold.

Vil de andre deltagere det samme som mig?

Måske :-) Vi ser oftest, at 15 deltagere har 15 forskellige idéer til virksomhed. Selvom du måske møder en anden, der vil starte virksomhed inden for din branche, så har personen sikkert nogle andre forudsætninger, en anden baggrund, nogle helt andre indgangsvinkler.

Du vil møde en skøn blanding af konsulenter, butiksindehavere, håndværkere, terapeuter, webshopejere og nye ideer, du aldrig selv havde tænkt på.

Hvor afholdes undervisningen?

Du kan gå på uddannelsen i tre forskellige byer: Aalborg, Støvring og Aabybro.

Aalborg (hold om aftenen): Vi er i lokaler i Aalborg Handelsskoles Kursusafdeling, Turøgade 1, 9000 Aalborg.

Aalborg (hold i dagtimerne): Vi er i lokaler i Aalborg Handelsskoles Kursusafdeling, Turøgade 1, 9000 Aalborg

Støvring (hold om aftenen): Vi er i konferencelokalet hos Business Park Nord, Østre Allé 6, 9530 Støvring.

Aabybro (hold om aftenen): Vi er i lokaler hos Kultur- & ErhvervsCenter Jammerbugt, Søparken 2, 9440 Aabybro.

Skal jeg komme alle gange?

Hvis du er ledig og har uddannelsen godkendt og/eller betalt af jobcenter og/eller din a-kasse, så har du mødepligt.

Hvis du selv betaler forløbet, bestemmer du naturligvis selv, hvor ofte du deltager. Hvis du ikke møder op, risikerer du at gå glip af interessante og relevante aftener og emner, som kan have afgørende betydning for din virksomheds udvikling, så vi anbefaler, at man deltager i alle undervisningstimerne.

Er der meget hjemmearbejde?

Nej. Du bestemmer selv, hvor meget tid  du vil bruge på din forretningsidé - ud over undervisningen. Vi vil give dig nogle opgaver til inspiration. Du vælger selv, om du bruger 2 minutter på at skimme og reflektere, eller om du vil fordybe dig i opgaven i flere timer eller dage.

Går du på Trin 3: Iværksætteri i praksis, anbefaler vi dog, at du arbejder med hjemmeopgaverne fra gang til gang - det giver dig størst udbytte af uddannelsen, og da hjemmearbejdet jo handler om din egen virksomhed, bidrager det også til din og virksomhedens udvikling i forløbet.

Hvem underviser på holdene?

Du vil altid blive mødt af en koordinator, som er din gennemgående kontaktperson, og som er til stede på hver undervisningsgang. Derudover møder du en lang række eksperter som undervisere. De arbejder med emnerne til hverdag, så vi er sikre på, at du kommer hjem med opdateret viden. Derfor er det en revisor, der kommer og taler om regnskab, og en advokat, der kommer og taler om kontrakter og lignende.

Hvem bliver koordinator på mit hold?

I webshoppen eller på vores holdoversigt kan du se, hvem der er koordinator på hvert hold. Her på siden kan du læse kort om hver enkelt person.

Fælles for alle koordinatorerne er, at de enten har eller har haft egen virksomhed. De har prøvet på egen krop, hvad det vil sige at være selvstændig erhvervsdrivende. Hver især byder de ind med deres egne erfaringer omkring gode og dårlige oplevelser, og de giver gode råd.

Skal jeg have noget med?

Et åbent sind og lysten til både at give og modtage.

Rent praktisk: Du får et ringbind til at samle alle oplægsholdernes papirer alle dine tanker i. Husk gerne noget at skrive med og på.

Er der mad undervejs?

Det afhænger af, hvilket hold der er tale om.

På aftenholdene er der en pause cirka midtvejs på aftenen, hvor der typisk er sandwich. Vi giver altid en kop kaffe/te/vand.

På holdene i dagtimerne er der kaffe, te og vand, men du står selv for maden. Undervisningen bliver holdt på Handelsskolen på Langagervej, så der mulighed for at køber formiddagsmad og frokost i kantinen. Du er også meget velkommen til at tage madpakke med.

Hvad gør jeg, hvis der er en eller flere undervisningsgange, hvor jeg ikke kan deltage?

Vi har noget, vi kalder suppleringsgaranti. Hvis du fx går glip af den aften, der er oplæg om salg, har du mulighed for at deltage på et andet hold for at høre oplægget.  Vi kan ikke garantere, at du får hørt oplægget, inden du har sidste undervisningsgang på dit eget hold. Du tager en snak med din koordinator, som hjælper med at finde ud af, hvornår oplægget holdes på et andet hold, evt. i en anden by og på en anden ugedag.

Hvis du får uddannelsen godkendt/betalt af jobcenter/a-kasse er det noget, skal du aftale det med dem, hvis du er fraværende og gerne vil høre oplægget på et andet tidspunkt.

Er der både mænd og kvinder på holdene?

Ja, det er der.  Og der er næsten lige mange af hver.  I de tre år fra 2009 til 2012 var fordelingen 49,7% kvinder og 50,3% mænd. [taget fra evalueringsrapporten fra Aalborg Kommune]

Er der andre, der får at vide, at jeg går på Iværksætteruddannelsen?

Når vi mødes første gang, aftaler vi, at der er tavshedspligt. Vi opfordrer altid til, at der udvises respekt for hinanden på holdene. Respekt for hinandens idéer og respekt for, at man måske ikke nødvendigvis er offentlig omkring det, at man overvejer at starte virksomhed.

Rent administrativt er det selvfølgelig nødvendigt, at der er nogle, der kender til dig. Infolink Kurser og Aalborg Handelsskoles kursusafdeling deles om administrationen af de tilmeldte.

"Jeg kunne ikke have gjort det uden Iværksætter-uddannelsen"

Læs hvad deltagerne siger her >>

Holdoversigt

Find kommende hold

- tæt på dig

Få masser af gratis råd og inspiration

Kom med >>

Få TIPS og GODE RÅD til dit iværksætterliv - direkte i indbakken!

25 gode råd