Håndværk

Finn Hebsgaard, Ferslev El

- Al den gode viden og praktiske værktøjer, vi fik, har betydet, at jeg har kunnet styre uden om mange af de faldgruber, som nyetablerede ofte støder på.
Læs mere

Værktøjskassen er fuld af guld

Iværksætteruddannelsen har givet Finn Hebsgaard, autoriseret el-installatør og indehaver af Ferslev El, en værktøjskasse, der er guld værd.

Han begyndte på Trin 1 i 2005 – lige inden han etablerede sin forretning, som i dag også beskæftiger to svende og tilbyder døgnservice. Derefter fortsatte han på Trin 2 og 3 og valgte at afslutte forløbet med eksamen, hvor han opnåede et 11-tal.

- Al den gode viden og praktiske værktøjer, vi fik, har betydet, at jeg har kunnet styre uden om mange af de faldgruber, som nyetablerede ofte støder på, siger Finn Hebsgaard, der også har sat pris på erfaringer og input fra de andre deltagere.

- I tilgift fik vi udbygget vores netværk. Det er ganske vist døet ud i takt med, at vi har udviklet os i forskellige retninger, men det har givet mig blod på tanden til at deltage i andre netværk, eksempelvis erfa-grupper, som er en vigtig hjælp i hverdagen, siger Finn Hebsgaard.

Kiki Borup, Theolix

- Iværksætteruddannelsen fjernede min frygt og gav mig en stor pose selvtillid. Jeg kom hjem hver eneste dag med ideer og lyst til at begynde.
Læs mere

Frygten forsvandt

Kiki Borup, Nørresundby, tog på iværksætteruddannelsens Trin 1+2 for at finde ud af, om livet som selvstændig frisør er noget for hende. Egentlig regnede hun med at blive skræmt fra vid og sans, men…

- Jeg kom hjem hver eneste dag med ideer og lyst til at begynde, så jeg er i fuld gang med alle forberedelserne til at åbne min egen salon i Nørresundby, siger Kiki Borup, der i tilgift fik en stor pose selvtillid og engagement samt et godt netværk.

- Det var superfedt. Især møderne med Infolink Kursers direktør Jette Rasmussen og salgsrådgiver Per Topp har stivet mig gevaldigt af. Uafhængigt at hinanden sagde de noget i retning af: ”Du kan og skal en masse”, siger Kiki Borup, der også har fået ideer til andre forretningskoncepter.

- Muligheder er der nok af, og på et tidspunkt vil jeg udforske dem nærmere, siger Kiki Borup.

Poul Erik Marcussen, Marcussen A/S

- Jeg opnåede sikkerhed i beslutninger og valg, der skulle træffes i begyndelsen. Jeg fik eksempelvis lagt en forretningsplan, som holder. Jeg lærte at være tro mod min køreplan for virksomheden, og det er lykkedes.
Læs mere

Ordre med hjem den første aften

Poul Erik Marcussen, direktør for Marcussen A/S fik en flyvende begyndelse for sit byggerådgivningsfirma.

Allerede den første aften i 2004 på Trin 1, hvor han kom for at finde ud af, om hans idé var bæredygtig, havde han en kunde og en ordre med hjem.

- Så kunne det ikke være helt galt, og 14 dage efter sagde jeg mit job op og gik i gang, siger Poul Erik Marcussen, der også har gennemført iværksætteruddannelsens Trin 2 og 3.

- Jeg opnåede sikkerhed i beslutninger og valg, der skulle træffes i begyndelsen. Jeg fik eksempelvis lagt en forretningsplan, som holder. Jeg har i dag en professionel bestyrelse, og jeg fik udbygget mit netværk, siger Poul Erik Marcussen, der roser uddannelsen i høje toner, selv om han var godt klædt på i forvejen.

Han har 20 års erfaring som bygningskonstruktør, afdelingsleder i projektledelse og salg, en lederuddannelse fra militæret og en tømreruddannelse med i bagagen.

- Jeg lærte at være tro mod min køreplan for virksomheden, og det er lykkedes, siger Poul Erik Marcussen, der med egne ord lever af at sælge nattesøvn.

Han og hans seks ansatte tager sig nemlig af bygherrerådgivning, konfliktmægling og uvildig rådgivning, udarbejdelse af vedligeholdelsesplaner, tilstandsrapporter og meget mere, som kan stjæle kundernes nattesøvn, hvis de selv skulle tage sig af det.