At tro på – og holde fast i – visionen

For 30 år siden – den 16. maj 1989 – holdt jeg det første kursus i min nystartede virksomhed, Infolink Kurser. Jeg havde som 25-årig vinket farvel til en spirende karriere i advokatbranchen og havde taget springet ud i friheden på egne ben. Det var på daværende tidspunkt meget sjældent, at akademikere startede egen virksomhed, så der var mange stemmer, der talte imod og var helt uforstående over for, hvorfor jeg havde sagt nej tak til et godt job, en god løn og en sikker karriere, hvor jeg allerede kort tid efter, at jeg havde gennemført jurastudiet (på under normeret tid), havde fået et job som advokatfuldmægtig i et succesfuldt firma.

 

Men frihedstrangen var stor, og jeg havde mange selvstændige i familien og troede selv på mine ideer og evner, så tanken om at blive virksomhedsleder (for ja, det er man også, når man starter en enkeltmandsvirksomhed) virkede ikke spor afskrækkende. Jeg gik naturligvis på iværksætterkursus for at lære om alle de praktiske ting og fandt derigennem ud af, at min kerneydelse skulle være kursusvirksomhed – og gik så i gang med at udforske markedet. Det skete med et meget åbent sind – jeg gik simpelthen ud og spurgte nogle potentielle kunder, hvad de gerne ville have kursus i inden for de kompetencer, jeg havde fået gennem min uddannelse (”Jeg kan undervise i de her fem ting – hvilken kunne I tænke jer?”) – og fik efter kort tid foden inden for hos de første kunder. Og som man siger, “the rest is history”.

Allerede på det tidspunkt havde jeg en helt klar vision om, hvad jeg ville med min virksomhed (og mit liv!) – og et klart billede af de grundlæggende værdier, der som vision skulle danne grundlaget for virksomhedens virke: Hjerte, etik og forstand!

Visionen…

…er at give enhver mulighed for at udleve sine drømme og derigennem være med til at skabe et bedre samfund. Gennem alle årene har Infolink Kurser arbejdet med karriereudvikling, iværksætterudvikling og -rådgivning og udvikling af ledige – og derigennem også erhvervsudvikling og vækst, primært i Nordjylland, men også en overgang på landsdækkende, i alle amter. Hvad enten der er tale om ledige, iværksættere eller etablerede virksomhedsejere, gør vi vores ypperste for at vise vejen – og bidrage med værktøjer, så alle bliver i stand til at betræde den vej.

Hjerte

Vi skal have hjertet med – alle, der er tilknyttet Infolink Kurser, hvad enten de er ansatte, arbejder freelance eller frivilligt og gratis stiller deres tid og ekspertise til rådighed som undervisere eller rådgivere på vores kurser og uddannelser – skal brænde for sagen! Jeg brænder selv for at give hver eneste iværksætter de bedste råd og værktøjer med på vejen imod realiseringen af hans eller hendes drøm – og det samme gør de folk, jeg omgiver mig med! For kun med hjerte og engagement i hver enkelt person kan vi målrette rådgivningen og møde hver enkelt iværksætter lige dér, hvor han eller hun er – og hjælpe vedkommende et eller flere skridt tættere på drømmen.

Etik

En kursusvirksomhed som Infolink Kurser, der arbejder med at hjælpe folk med at realisere deres drømme, er nødt til at tage det ansvar, det indebærer, yderst alvorligt. Vi skal handle etisk korrekt – vores kunder, kursister og uddannelsesdeltagere skal kunne stole fuldt og helt på os, og vi skal have rene linjer i alt, hvad vi gør. Vi har feks tavshedspligt ifht alle iværksættere.

Forstand

Vi skal have indsigt og forstand med, så vi kan sætte os ind i hver enkelt deltagers situation og forstå, hvad vedkommende har brug for – både forretningsmæssigt og på det personlige plan. Vi ved hvor vigtigt det er også at kunne fungere i hverdagen med familie og venner sideløbende med den stormende forelskelse, som iværksætteriet også kan være.

Nu, 30 år efter at den unge Jette Rasmussen for første gang trådte frem for kursusdeltagere og gennemførte den første kursussession, står Infolink Kurser stærkere end nogensinde. Arbejdsmarkedet, iværksætterkulturen, ja hele samfundet har udviklet sig og ændret sig i de år, der er gået – og Infolink Kurser har udviklet sig i takt med de skiftende muligheder, årene har budt os. Men vores grundlæggende holdning er den samme: Vi bygger stadig på de samme værdier; vi går stadig målrettet efter vores vision – og vi omgiver os med engagerede personer med hjerte, etik og forstand, der kan hjælpe os på vej mod at nå den!

Mit håb er, at også du som iværksætter eller nystartet virksomhedsejer har en klar vision og klare værdier for din virksomhed – og at de er så stærke, at du også om 30 år vil kunne se tilbage på et succesfuldt og tilfredsstillende liv som selvstændig! Vær ikke bange for at fortælle om din drøm og din vision – vi er mange, der tror på dig, og som står klar til at hjælpe dig – både før, under og efter at du tager springet ud i livet som iværksætter. Det kan naturligvis foregå på de forskellige trin af Iværksætteruddannelsen, men både jeg og en række af vores rådgivere og koordinatorer vil også dele ud af vores mange erfaringer på her på hjemmesiden og på Iværksætteruddannelsen på Facebook.

TAK!

Jeg vil også afslutningsvis benytte lejligheden til at sige alle de mennesker, jeg har mødt gennem årene, en stor tak!
TAK fordi alle I iværksættere deler jeres drømme med mig og derved gør det muligt for mig at udleve min drøm!
Tak til alle jer, der er en del af Iværksætteruddannelsen og Infolink Kurser, og som brænder for de samme ting, som jeg gør. Og ikke mindst tak til mine forældre, min familie, mine venner og mine bonusbørn, der har bakket mig op før og nu og troet på min drøm sammen med mig.

Start virksomhed på et solidt grundlag.
Få viden, redskaber og netværk.

Scroll to Top