Er man født til at være iværksætter?

Kan du se dig selv her?

  • Drømmer du om at eje en webshop?
  • Er du frisør med hang til frihed?
  • Vil du være din egen direktør?
  • Er du konsulent og brænder for at gøre en forskel?
  • Eller håndværker, som drømmer om at blive mester?
  • Er du opfinder med masser af spændende ting i skuffen?
  • Vil du have friheden til selv at bestemme din arbejdsdag?
  • Er du coach el. behandler, som drømmer om egen klinik?

Ja, så har du potentialet til at blive iværksætter. Der er nemlig ingen færdig definition af, hvad det vil sige. Du behøver ikke drømme om en kæmpe virksomhed med 200 medarbejdere – eller bare 10 – for at kalde dig iværksætter. (Men du må gerne!)

En iværksætter kan også være en selvstændig med en enkeltmandsvirksomhed – fx behandlerpraksis, webshop, designvirksomhed, kunsthåndværker.

 

 

Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad din iværksætterdrøm kan omhandle. Nogle starter på iværksætteruddannelsen, fordi de gerne vil afprøve en drøm om at være deres egen chef – og så sporer de sig ind på deres forretningsidé hen ad vejen. Andre kommer med et færdigt produkt, en service eller kompetencer, de bygger deres virksomhed op omkring.

Jeg startede selv med drømmen om at blive selvstændig – og fandt så hurtigt derefter ud af, at jeg ville starte en kursusvirksomhed. Og dét var vel at mærke efter, at jeg havde afsluttet en uddannelse som cand.jur., som alle forventede skulle føre til en strålende karriere i et advokatfirma.

 

Det handler om vækst! – Eller gør det?

Det kan nogle gange virke lidt skræmmende at høre, hvordan iværksættere hele tiden opfordres til at vækste, hvordan det hele skal handle om, at virksomhederne skal vokse sig store og skabe arbejdspladser og vækst og forbedre økonomien. For fakta er jo, at for rigtig mange iværksættere er det NOK at være sig selv – og de får skabt sunde, velfungerende og levedygtige virksomheder på den basis. Får man så lyst til det hen ad vejen, kan man jo altid åbne op for at få medarbejdere senere hen – eller måske indgå løbende samarbejder med andre iværksættere og selvstændige, der kan tilføre ens virksomhed nogle kompetencer, man ikke selv har.

Det har vi med succes gjort hos Infolink Kurser i adskillige år; ja faktisk er hele vores virksomhedskoncept bygget op over netværkstankegangen: Vi bruger et netværk af freelancere og virksomheder, der kan give os lige netop de kompetencer, vi har brug for i en given situation og på et givent tidspunkt – og vi har derved en enormt fleksibel og skalerbar virksomhed – uden at vi i os selv er store.

Oplev det dynamiske miljø – og hjælpsomheden

På Iværksætteruddannelsen møder man netop et bredt udvalg af alle disse typer iværksættere, med vidt forskellige drømme og ambitionsniveauer – og det er netop denne mangfoldighed, der er en af uddannelsens helt store styrker. Det giver nemlig et unikt dynamisk miljø, hvor du kan få feedback på dine ideer fra folk med vidt forskellige baggrunde. Nogle kender måske noget til din branche og kan give gode råd om, hvordan du adskiller dig fra dine konkurrenter; andre er måske potentielle kunder og kan byde ind med, hvilke salgsargumenter du bør bruge for at nå lige netop dem, og atter andre igen kender måske nogen, der kan hjælpe dig med det praktiske i forhold til at få lavet hjemmeside/webshop/virksomhedslokaler/ansøge om patenter – eller noget helt femte. (Prøv at kigge forbi siden ”Deltagerne siger” for at få et indtryk af de mange forskellige brancher og virksomhedsformer, tidligere deltagere er kommet fra).

Helt grundlæggende for uddannelsen er det, at der er plads til alle, og alle er indstillet på at hjælpe hinanden! Og det gælder ikke kun deltagerne imellem, men også de engagerede rådgivere og undervisere, der stiller deres tid og viden til rådighed for os, og som møder hver enkelt deltager netop der, hvor han eller hun er, og hjælper videre derfra. For på Iværksætteruddannelsen er der plads til alle drømme, om de er store eller små, ufærdige eller konkrete, tæt på at blive virkelighed eller en drøm om, hvor du vil være om fem år.

Man behøver ikke være født til at være iværksætter – man kan blive det.

Har du lyst til at dele din drøm med os? Så er du velkommen til at deltage på et af vores kommende hold – fjernundervisning.

Skrevet af: Jette Rasmussen d. 02-02-2020

Start virksomhed på et solidt grundlag.
Få viden, redskaber og netværk.

Scroll to Top