Få overblik og overskud med et ugentligt topmøde

Overblik og overskud er noget, vi alle ønsker. Men ofte tager den ene dag den anden, når man er selvstændig. Man har travlt med de daglige opgaver og får ikke stoppet op for at danne sig et overblik.

Her kan et ugentligt topmøde med dig selv være en god idé. Det kan være en kort tilbageblik på ugen, der gik, og en lidt grundigere gennemgang af de vigtigste opgaver i ugen, der kommer. Kast også lige et blik i kalenderen for at se, om du er forberedt til den kommende uges møder, opgaver og begivenheder.

En god dag til et ugentligt topmøde er fredag. På et tidspunkt på dagen hvor der er stille og god energi i forbindelse med den forestående weekend og gerne nogenlunde samme tid hver uge. Til inspiration er her nogle punkter, jeg gerne selv overvejer, og nogle spørgsmål, jeg stiller mig selv – og eventuelt skriver en kort note omkring:

  • Hvad var ugens resultater/succeser og udfordringer?
  • Hvad var ugens muligheder og idéer, der skal på fremtidens to-do-liste?
  • Hvad lærte jeg om mig selv – og om andre – i ugens løb?
  • Hvad vil jeg fortsætte med, og hvad vil jeg gøre anderledes fremover?
  • Hvordan har mit energi-budget det for den kommende uge, på en skala fra 1-10?
  • Hvilke ubehagelige opgaver kan jeg med fordel få fra hånden først på ugen, så de ikke ligger og tynger i flere dage?
  • Hvad er mine vigtigste mål for ugen, og hvad skal jeg fokusere på for at nå dem?
  • Skal jeg have hjælp og i givet fald, fra hvem?

Find nu kalenderen frem, og undgå unødvendig stress ved aldrig at planlægge mere en cirka halvdelen af din tid. Uforudsete opgaver, telefonopkald, udfordringer kan ret hurtigt optage cirka den anden halvdel. Hvis du har fået for meget i kalenderen, skal noget måske udskydes/aflyses. Her er det også en god idé at give den private kalender et hurtigt tjek: Er der balance i dit arbejdsliv/privatliv, på en skala fra 1-10? Eller er der måske alt for mange sociale indslag plottet ind. Hvis ja, så lug godt ud i dem, så der også bliver tid til eftertænksomhed, afslapning og genopladning.

Afslutningsvis på dit ugentlige topmøde foreslår jeg, at du mærker godt efter og stiller dig selv spørgsmålet: Føler jeg, at jeg har overskud og overblik nu? Hvis ja, er alt godt, og weekenden kan nydes! Hvis nej, skal nogle af ovenstående spørgsmål måske granskes og udfordres endnu engang.

Jeg ønsker dig et herligt topmøde med dig selv – og en skøn weekend!

Skrevet af: Jette Rasmussen d. 08-02-22

Start virksomhed på et solidt grundlag.
Få viden, redskaber og netværk.

Scroll to Top