Gå efter drømmen – den kan blive til en forretningsidé!

Mit navn er Lene Høg. Jeg er selvstændig tekstforfatter og kommunikationsrådgiver. Jeg lever af at skrive artikler, blogindlæg og nyhedsbreve for andre – og af at rådgive om kernefortælling, medievalg og pressekontakt.

Men jeg har også et andet ben i mit virke, og det hænger sammen med min uddannelsesbaggrund. Jeg har læst litteraturvidenskab og elsker det skrevne ord og den gode fortælling. Det har bragt mig ind i forskellige sjove sammenhænge. Blandt andet sidder jeg i redaktionsgruppen bag Ordkraft, Nordjyllands store årlige event på litteraturområdet.

 

Hev idéen op af skrivebordsskuffen

Min interesse for den gode fortælling og for historiske sammenhænge fødte idéen til den bog jeg udgav her i foråret. ”Historien om mit hus – og hvordan du skriver din egen” handler om det 90 år gamle hus som jeg bor i sammen med min familie. Vi har boet her i 16 år, men før os har huset haft en lang og begivenhedsrig historie med 11 andre ejere og mindst 69 forskellige beboere. Den historie var jeg nysgerrig efter at udforske, at finde frem til tidligere beboere og ikke mindst at få deres gode fortælling.

Hushistorie-idéen havde længe ligget i min skrivebordsskuffe, indtil jeg i efteråret 2018 besluttede at hive den op af skuffen, frem i fuldt dagslys og sætte handling bag. Jeg planlagde et retningsskifte i mit arbejdsliv: At sige det trygge lønmodtagerjob op for at blive fuldtidsselvstændig. Det var en anledning til også at bringe hushistorien i spil. Jeg vidste dog godt at det ikke er et økonomisk guldæg at udgive bøger. At al den tid jeg skulle investere i research, interview og skrivning, ikke ville kunne tjene sig ind. Men jeg gik alligevel i gang, fast besluttet på at gennemføre processen ved siden af de opgaver der gav mig smør på brødet.

Bogudgivelse førte til foredrag

I dag står jeg med min bog i hånden og er ret glad og stolt. Glad for alle de oplevelser det har givet mig at finde frem til husets beboere, få deres historier om fester, skolegang og gale streger i huset og kvarteret, læse mig igennem lokallitteraturen og skrive husets – og kvarterets – historie. Og stolt over at have fået en bog på gaden. Med alle de udfordringer der ligger i forlagskontakt, udgivelse, markedsføring og så videre.

Det har også vist sig at der, udover selve bogen og det beskedne indtægtsgrundlag der ligger i at sælge den, har åbnet sig en anden forretningsmulighed. Jeg skal nemlig ud at holde foredrag om bogen. Seks foredrag har jeg i kalenderen for det næste halve år, hvis ellers Corona-virus tillader det. Foredrag hvor jeg modtager honorar og har mulighed for at sælge bogen. Foredrags-opgaverne er gode for mig fordi mit arbejde ellers i høj grad er skriftligt, men det mundtlige møde med publikum giver en afveksling i min arbejdsform og måske – hvem ved – på sigt nye forretningsmuligheder og opgaver.

Fedt at realisere drømmen

Kan du mon bruge mine erfaringer i dit iværksætter-liv? Det håber jeg. Jeg synes historien fortæller, at projekter der måske i første omgang ikke tegnede til at blive en forretning, i sidste ende kan gå hen og blive det. At en side-aktivitet i din iværksætterforretning kan bidrage positivt til hovedaktiviteten. Og at det i det hele taget bare er fedt og givende at få lov at realisere noget man har drømt om.

Om Lene Høg

Lene blev selvstændig i 2007, da hun startede sin virksomhed AdHoc Kommunikation, som specialiserer sig i tekstforfatning og kommunkationsrådgivning for virksomheder, institutioner eller organisationer.

Hun er cand.mag. i litteratur og sprog, med en supplerende uddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole. Hun har stor erfaring med bæredygtighed og miljø, men skriver om alle emner og i alle formater. Fra den korte produkttekst til det detaljerede virksomhedsportræt.

Lene har tidligere gået på Iværksætteruddannelsen, og er i dag også en af dem, som du kan møde som oplægsholder og rådgiver i forhold til PR og pressemeddelelser på vores iværksætterkurser.

Du kan læse mere om Lenes ydelser som tekstforfatter og kommunikationsrådgiver på adhockommunikation.dk

Har du selv lyst til at deltage på et af vores iværksætterkurser, og bl.a. lære mere om, hvordan du selv forfatter tekster og kommunikerer om din iværksætteridé, så se mere på kursusoversigten.

Skrevet af: Lene Høg d. 27-08-20

Start virksomhed på et solidt grundlag.
Få viden, redskaber og netværk.

Scroll to Top