Hellere et lille skridt i dag…

Hellere et lille skridt i dag...Mange nye og kommende iværksættere går ofte og venter på det store spring – de venter på den rette timing, de rette omstændigheder, det rette mindset, den rette følelse og/eller den rette accept.

Rigtig mange vil gerne være perfekte, før de går i gang. Risikoen er, at de venter for længe, forpasser chancer og ender med at blive frustrerede over uopfyldte drømme.

“Hellere et lille skridt som bliver taget hver dag, end at vente på det store spring, der måske aldrig bliver taget”.

Et lille skridt kan spare meget arbejde i den sidste ende og opbygge din troværdighed. Det er derfor bedre at bruge en time og få lavet et udkast end gå og vente, til man har en hel dag til det. Når først opgaven er sat i gang, sætter det gang i tankeprocesserne. Og det bringer dig tættere på det du ønsker.

Udnyt din ledige tid

Når du har huller og du har tid imellem opgaverne i hverdagen, kan det feks være en idé at lave en liste over dit netværk og over, hvem i dit netværk du skal ringe til – nogen som kan være eller muligvis kender potentielle kunder. Det tager ofte tid, fra kunden er kontaktet, til han er klar til et køb.

Det er vigtigt at tage skridt der i handling fører dig nærmere dine drømme – at du får tankerne ud af hovedet, får talt med nogen om dine ideer, får skrevet noget ned, arbejdet mere konkret med virksomheden – uanset hvor i processen du er, om du er i gang eller stadig er i overvejelsesfasen.

”Det er på én gang fantastisk og udfordrende at arbejde med det, man elsker. Og det kan blive drømmens eller virksomhedens død, hvis man ikke ser det i øjnene”. 

Udfordringen ved at elske sit fag

De fleste starter selvstændigt, fordi de elsker deres fag og typisk er fantastisk dygtige til det. Udfordringen er, at de fleste bliver så optagede af drift og opgaver og går 100% op i dét, at de glemmer eller udsætter de opgaver, der måske er mindre spændende alt efter hvem man er – måske man har styr på salg, markedsføring fordi man nyder det men at feks administrative opgaver, herunder bogføring og regnskab – opgaver, som er mere langsigtede og ikke giver et her-og-nu-resultat udsættes.

Udsættelse af disse opgaver kan bevirke, at man ”pludseligt” ikke har flere af de opgaver, man elsker at lave, fordi man ikke har sørget for at lave de ting, der måske var lidt mere trælse.

Skrevet af: Jette Rasmussen d. 24-06-22

Start virksomhed på et solidt grundlag.
Få viden, redskaber og netværk.

Scroll to Top