Skal det kommende år være året, hvor du når dine drømme?

Kender du det – gule sedler med huskeopgaver påklistret overalt? Listerne er alenlange, og du har en følelse af, at du aldrig kommer til bunds. Med næsen nede i småopgaver, som du lige skal have af vejen, smuldrer dagene ofte væk, og du mister overblikket og evnen til at prioritere?

Var det derfor du startede din virksomhed? Var det for at knokle, som i et hamsterhjul? Eller var det for at realisere dine drømme? Havde du en passion, som du gerne ville udleve? Ville du gøre en forskel både for dine kunder, men også for dine nærmeste?

Hvor møder jeg mange iværksættere, som arbejder utroligt meget – nogle med et udtryk i ansigtet som på en overanstrengt maskine, der i ugevis har kørt uden at blive smurt eller få fyldt brændstof på, andre med et tempo som den hurtigste væddeløbshest. Men lige meget hjælper det. Arbejdet holder aldrig op. Der er altid en her-og-nu-opgave, som skal løses.

Løsningen er ikke at blive ved med at arbejde hurtigere og hurtigere, helt opslugt i den daglige drift i virksomheden!

Løsningen er først og fremmest 
– som alle ved inderst inde –
at tage en pause- stoppe op! 

Men det er lettere sagt end gjort, når hovedet er fyldt med opgaver og idéer. Så hvordan får man egentlig standset op, så man kan komme op i helikopteren og få dannet sig det nødvendige overblik?

Mange travle iværksættere har brug for en mental hovedrengøring, inden de kan få så megen ro i hovedet, at de kan stoppe op og tænke store tanker. De har brug for at få alle deres opgaver ud af hovedet. Hvis du har det sådan, så tag noget papir, post-it’s, plancher eller din computer (alt efter, hvad du foretrækker) og skriv alt ned: Alle idéer, noter, to-do’s, projekter og opgaver, som du har.

Du kan så senere, når du har tænkt de store tanker, prioritere dine arbejdsopgaver efter, hvor du får mest udbytte af den tid, som du skal bruge på dem.

Status ved nytårstid

For mig er nytårstid et godt tidspunkt til at standse op, gøre status – og ikke mindst tænke de store tanker, som sætter retningen for det kommende år. Siden 2009 har jeg haft det faste ritual, at jeg en af dagene før nytårsaften sætter mig ned i fred og ro i et par timer og gør status. Jeg ser tilbage på året, som er gået, og frem mod det år, som kommer.

Jeg sætter pris på de ting, jeg allerede har opnået. Jeg skriver om de mål, som jeg har nået i året, der er gået – de ting og mennesker, som jeg er taknemmelig for, de udfordringer, som jeg har overvundet, hvad jeg har lært og er blevet bedre til.

Jeg skriver det hele ned, og når jeg ser tilbage på tidligere års optegnelser, glæder jeg mig over at se udviklingen og fremgangen. Problemer, som engang syntes store, betyder ikke noget længere. Jeg glædes over mål, som jeg har sat mig og nået. Jeg varmes ved tanken om alt det, jeg har haft at være taknemmelig for gennem årene – de spændende og dejlige mennesker, som jeg har delt mit liv med. Jeg fejrer i mit stille sind min fremgang og den rejse, som jeg har været på gennem livet til det sted, hvor jeg er i dag.

Denne fokusering på store og små oplevelser minder mig om, at lykken ikke kun ligger engang ude i fremtiden, men også er lige her og nu.

Efter at have set tilbage på året der er gået, er jeg fyldt med god energi og klar til at drømme om min fremtid, og hvad jeg gerne vil opnå i året, der kommer. Jeg skriver mine tanker og drømme ned på papiret, så de kan omsættes til mål for fremtiden.

Målene danner grundlag for mine planer for det kommende år. For uden handling ingen resultater:

  • Visioner uden handling er blot en drøm.
  • Handling uden visioner får bare tiden til at gå .
  • Visioner sammen med handling kan ændre verden.

Efter min nytårsstatus er jeg klar til at træde ind i endnu et spændende år med en klar vision om, hvad året skal bringe, og en plan for, hvordan denne vision bringes i opfyldelse.

Jeg ønsker dig en rigtig glædelig jul og godt og lykkebringende nytår!

Skrevet af: Jette Rasmussen d. 20-12-21

Start virksomhed på et solidt grundlag.
Få viden, redskaber og netværk.

Scroll to Top