Tillid er godt – men ikke blind tillid!

Mange selvstændige er afhængige af deres rådgivere. Blandt andet til økonomiske og juridiske opgaver, herunder regnskab, bogføring, budgettering og kontrakter. Det kan være en jungle at finde rundt i.  Derfor er det vigtigt ikke at have fuldstændig blind tillid til sine rådgivere. Der er mange penge at spare ved at hyre professionelle rådgivere. En dygtig revisor kan hjælpe dig både med at spare penge og sikre, at du overholder de skattemæssige regler, der er i forbindelse med dit regnskab. Uanset størrelsen på din virksomhed så husk: Tillid er godt – men ikke blind tillid!

Gør du brug af virksomhedsskatteordningen?

TIP: Selvom du benytter dig af revisorer og bogholdere, så er det vigtigt, at du også selv holder øje med din økonomi. Tjek din konto jævnligt, så du er sikker på, at der ikke begås fejl. Følg med i, om du når dine budgetter, og hold en jævnlig kontakt med dine rådgivere. Det fungerer bedst, hvis du betragter det som et samarbejde. Dine rådgivere har nemlig en vigtig rolle i din virksomheds ve og vel.

Virksomhedsskatteordningen

Vi har spurgt statsautoriseret revisor Steen Jensen fra Redmark, om han ville uddybe virksomhedsskatteordningen for os, så vi alle kan få indsigt i, hvad det er, og hvorfor det er vigtigt at få hjælp fra professionelle rådgivere til at håndtere denne mulighed. Og der er mange mange andre muligheder indenfor alle specialer – derfor er dine samarbejdspartnere så vigtige. ”Virksomhedsskatteordningen er et sæt skatteregler, hvorefter det er muligt for en personlig erhvervsdrivende at lade den del af sit overskud, der bliver i virksomheden, beskatte med den samme skatteprocent, som gælder for selskaber. Populært sagt bliver den del af overskuddet, som hæves ud af virksomheden til privat brug, beskattet på samme måde som løn – dvs. risiko for topskat m.m. – og resten som virksomhedsindkomst med p.t. 23,5% i 2015. Skatten er dog uanset hvad en personlig skat, som opkræves via årsopgørelsen for den person, som driver virksomheden. Man kan derfor ikke direkte skelne mellem personlig skat og virksomhedsskat, idet de opkræves samlet. Det er min erfaring, at en  lang række virksomheder anvender virksomhedsskatteordningen, idet den giver muligheden for at udskyde beskatningen af en del af overskuddet, hvorved virksomheden bevarer likviditeten til driften på linje med et eks. anpartsselskab. Derudover giver virksomhedsskatteordningen også muligheder i relation til en højere skatteværdi af virksomhedens renteudgifter i forhold til den situation, hvor virksomhedsskatteordningen ikke anvendes. Virksomhedsskatteordningens regelsæt er dog noget kompliceret, hvorfor jeg klart vil anbefale, at der bruges en faguddannet revisor. En faguddannet revisor vil ligeledes kunne yde kvalificeret rådgivning omkring skatteoptimering m.m.” En dygtig revisor kan altså hjælpe dig både med at spare penge og sikre, at du overholder de skattemæssige regler, der er i forbindelse med dit regnskab, uanset størrelsen på din virksomhed. Men gør det i samarbejde, for tillid er godt – bare ikke blind tillid.
Skrevet af: Jette Rasmussen d. 19-11-19

Start virksomhed på et solidt grundlag.
Få viden, redskaber og netværk.

Scroll to Top