Charlotte Blak, MUMS

Jeg meldte mig heldigvis på Iværksætteruddannelsen, og det fik jeg rigtig meget ud af. Jeg har undgået de værste faldgruber og er kommet godt fra land.

Jeg har undgået de værste faldgruber

Iværksætteruddannelsen er guld værd. Det mener Charlotte Blak, indehaver af delikatessebutikken MUMS i Gug.

– Jeg har undgået de værste faldgruber og er kommet godt fra land, siger Charlotte Blak, der gik på Trin 1+2 om dagen i 2008.

Hun er uddannet speditør, men efter en årrække i faget trængte hun til nye udfordringer, og ville realisere en gammel drøm om egen butik.

– Jeg meldte mig heldigvis på Iværksætteruddannelsen, og det fik jeg rigtig meget ud af. Dels fik jeg en masse viden frisket op, dels lærte jeg eksempelvis en del om forretningsnavne og skrifttyper, så jeg sender de rette signaler til kunderne. Gør det du er god til, og find hjælp til det, der ikke er din spidskompetence – i mit tilfælde bogføring og regnskaber, og så regler om fødevarer, siger Charlotte Blak, der sælger lækker chokolade, kaffe og te m.m., som enten kan bruges som værtindegaver eller lidt lækkert til kunden selv.

– Jeg var også i den heldige situation, at jeg selv havde en pose penge at gå i gang for. Jeg undgik derfor at blive udsat for, at en bankmand satte en stopper for min drøm, fordi han ikke ville låne mig penge. Desuden er det min fordel, at jeg er god til at omstille mig, og det har hjulpet mig igennem tiden med finanskrisen, siger Charlotte Blak.

Nordjyderne har landets højeste overlevelsesrate
for nystartede virksomheder.
Det er vi stolte af!

Scroll to Top